Tervetuloa Outi Almin kotisivuille

Pistoliekki, novellikokoelma, 1999
Novellien kuvauskohteena olevat ihmiset ovat kaikki jollakin tapaa syrjäytyneet uraputkesta ja maineen saroilta. Silti he saattavat saada pistoliekin tapaisen poltteen rintaansa ja katsella tähdenlentoja.
Huumori taittaa pessimismiltä kärjen, vaikka saattaakin saada hirtehisiä sävyjä.

Kirjakritiikki

Pistoliekki
Kansi: Pirjo Torskainen

Lumen ääni, romaani, 2001
Vera Blom palaa liikunnanopettajaksi sairaanhoidon oppilaitokseen, josta hän on vuosia aiemmin lähtenyt opinnot keskeytettyään. Hän rakastaa hiljaisuutta ja ruumiinsa rääkkäämistä. Elämä kuitenkin muuttuu arvaamattomaksi hänen kohdatessaan kaksi miestä, nuoren ja vanhan. Vera joutuu toteamaan, etteivät ihmiset ole sitä miltä he ensi katsomalta näyttävät.

Kirjakritiikki

Lumen ääni
Kansi: M-L Mukka

Pelikentät, novellikokoelma, 2002
Novelleissa liikutaan sairaalan ja terveyskeskuksen käytävillä ja pelikenttien keskellä tai laitamilla. Intohimot jylläävät, ollaanpa sairaalan steriilissä maailmassa tai pelikenttien avaruudessa. Myös tässä novellikokoelmassa kuvataan elämästä eri tavoin syrjäytyneitä ihmisiä.

Kirjakritiikki

Pelikentät
Kansi: Leena Kilpi

Veden viiltämä, romaani, 2004
Reetta vapautuu vankilasta ehdonalaiseen ja asettuu asumaan yksin elävän isänsä luokse. Imatrankoski, sen vedetön uoma ja aika ajoin toistuva koskinäytös vetävät häntä vastustamattomasti puoleensa. Reetta lukee koskeen liittyviä tarinoita, jotka muuttuvat hänelle elävämmiksi kuin hänen oma elämänsä. Miksi koski kiehtoo häntä? Pakeneeko hän syyllisyyttä? Löytääkö hän vapauden?

Kirjakritiikki

Veden viiltämä
Kansi: Jani Blommendahl

Hemingwayn naiset, romaani, 2007
Romaani vanhenemisesta, Hemingwaysta ja naisten välisestä ystävyydestä. Takana sykkii hemingwaylainen sankarimyytti ja vapauden kaipuu.

Kirjakritiikki

Hemingwayn naiset
Kansi: Jenni Noponen

Suhteettomia tiloja, novellikokoelma, 2009
Suhteettomien tilojen novelleissa vilahtavat vinksahtaneet maailmat, jotka saattaisivat jonain päivänä olla totta. Orgasmikielteisiä naisia hoidetaan taloissa, joissa heitä palvelevat nuoret urokset, mutta tuoko halupilleri tyydytyksen? Novelleissa yhteiskunta synkistyy ja rankistuu, mutta ihmisen taistelutahto säilyy. Eteen tulevista absurdeistakin tilanteista selvitään terveen järjen avulla.

Kirjakritiikki

Suhteettomia tiloja
Kansi: Sanna-Reeta Meilahti

Karkumatkalla kotiin
Kesäkuussa 2010 ilmestyneessä nuortenromaanissa ovat koirat tärkeässä osassa. Karkumatkalla kotiin -kirjaa voi tilata myös suoraan kustantajalta: www.sanasilta.fi.
Lue kirjasta tekstinäyte!

Karkumatkalla kotiin
Kansi: Elissa Eriksson


Viime vuodet Outi Alm on kirjoittanut romaania, jossa hän käsittelee suojaa ja turvaa sekä sitä, miten eri tavoin ihmiset niitä tavoittelevat. Kolmen vuoden työn jälkeen romaani alkaa valmistua!

Uuden romaanin
julkaisuajankohta
on avoin.